058 2330245 info@whiskyleeuwarden.nl

Werner Bos - 19.30 uur

Werner Bos - 19.30 uur

Prijs €10,00

“Tijdens deze proeverij, geleid door LWE-bekende Werner Bos, leert u alles over de single cask bottelingen van The Ultimate.

The Ultimate staat al 20 jaar voor kwaliteit. Je krijgt het verschil te proeven tussen verschillende vaten en verschillende leeftijden. Zowel geturfd als ongeturfd. Alles komt uit 1 enkel vat, dus op=op!!!”

 

 www.wernerswhisky.nl/

20.30 uur – Whisky & Spijs – Niels van Felius

prijs € 10,00

Het is lastig om een sterke drank en eten met elkaar te combineren. Sterke alcoholisch dranken hebben de eigenschap dat ze de mond en daarmee de smaak verdoven. Kan je daarom maar beter niets eten bij Whisky? Nee, er zijn veel smaken en structuren die zich heel goed laten begeleiden door Whisky.

Tijdens de workshop probeer ik aan de hand van 3 kleine gerechtjes je het gastronomisch aspect van Whisky en Spijs te laten ervaren. Om mee te doen hoef je geen Whisky expert te zijn. Uiteraard wordt er wel van je verlangd dat je van lekker eten houdt.

Wie is Niels van Felius?

Niels van Felius (35) is docent op Stenden Hotel Management School, waar hij de vakken Informatie Technologie en Duurzaamheid geeft. Voor dat hij docent werd heeft hij gewerkt in verschillende hotels en restaurants, waaronder Four Points by Sheraton in Shenzhen (China).

Sinds het begin van zijn carrière in de horeca is hij bezig geweest met de hoe en waarom van destillaten, waarbij hij op zoek is gegaan naar de herkomst en de geschiedenis, maar ook naar de gebiedseigenschappen en de invloed daarvan op de smaak, waarbij hij zich vooral de laatste jaren gericht heeft op dranken uit de Balkan.

Naast het vergaren en genieten van van exclusieve whisky’s heeft hij een voorliefde voor etnische keukens en probeert hij met die kennis Drank en Spijs te combineren. Zijn voorliefde voor de Schotse cultuur kwam echt tot uiting 7 jaar geleden, toen werd hij lid bij de Graham Lowlanders Pipes and Drums uit Leeuwarden waar hij doedelzak speelt.

prijs € 10,00

Het is lastig om een sterke drank en eten met elkaar te combineren. Sterke alcoholisch dranken hebben de eigenschap dat ze de mond en daarmee de smaak verdoven. Kan je daarom maar beter niets eten bij Whisky? Nee, er zijn veel smaken en structuren die zich heel goed laten begeleiden door Whisky. Tijdens de masterclass wordt er aan de hand van drie kleine traditionele Nederlandse gerechtjes het gastronomisch aspect van Whisky en Spijs ervaren.

Wie is Niels van Felius?

Niels van Felius (35) is docent op Stenden Hotel Management School, waar hij de vakken Informatie Technologie en Duurzaamheid geeft. Voor dat hij docent werd heeft hij gewerkt in verschillende hotels en restaurants, waaronder Four Points by Sheraton in Shenzhen (China).

Sinds het begin van zijn carrière in de horeca is hij bezig geweest met de hoe en waarom van destillaten, waarbij hij op zoek is gegaan naar de herkomst en de geschiedenis, maar ook naar de gebiedseigenschappen en de invloed daarvan op de smaak, waarbij hij zich vooral de laatste jaren gericht heeft op dranken uit de Balkan.

Naast het vergaren en genieten van van exclusieve whisky’s heeft hij een voorliefde voor etnische keukens en probeert hij met die kennis Drank en Spijs te combineren. Zijn voorliefde voor de Schotse cultuur kwam echt tot uiting 7 jaar geleden, toen werd hij lid bij de Graham Lowlanders Pipes and Drums uit Leeuwarden waar hij doedelzak speelt.